Brand New Day, Hoe verandert dienstverlening voor adviseurs in 2035?

Mark Schipper - oprichter en eigenaar Freshmark

Na een korte introductie van Brand New Day, neemt Mark Schipper u mee in de trends die dienstverlening voor pensioen en vermogen in 2035 gaan beïnvloeden. Hoe ziet het businessmodel eruit in de toekomst? Wat vinden klanten belangrijk in dienstverlening en communicatie? En hoe verandert de rol van de adviseur? Het belang van samenwerken, technologie/AI, tussenpensioen en andere toekomstonderwerpen zullen aan bod komen. Laat u prikkelen, inspireren en doe nieuwe inzichten op waarmee u zelf aan de slag kunt gaan om uw dienstverlening toekomstgerichter te maken.

 

Doelbeleggen,  Maatwerk in de lijfrentemarkt: flexibele opties buiten de gebaande paden

Pieter van Deudekom – Senior pensioenadviseur bij Doelbeleggen.nl 

Als financieel adviseur kom je veel verschillende oudedagsvoorzieningen tegen. Naast de AOW en de pensioenregelingen in de 2e pijler zijn er veel verschillende regelingen in de 3e pijler, zoals de expirerende lijfrentes, de stamrechtvoorzieningen en de ODV. Voor de 3e pijler zijn maatwerk, maar ook een bepaalde mate van flexibiliteit twee kernwoorden om tot een passend advies te komen voor de klant.

In deze sessie bespreken we een aantal adviesmogelijkheden die ook buiten de gebaande paden gaan. Alle verschillende 3e pijler-voorzieningen worden even kort toegelicht. Aansluitend bespreken we een paar aantrekkelijke oplossingen, die je vanuit de kernwoorden maatwerk en flexibiliteit in de adviespraktijk goed kunt benutten.

 

NNEK & Dazure, Dierbaren financieel beschermen met ‘Beleg & Bescherm’

 Michiel van Vugt en Indra Frishert

Het is een onderwerp waar jouw klanten het liefst niet over nadenken: wat gebeurt er als mijn partner of ikzelf kom(t) te overlijden? Hoe is het financieel geregeld? Om een oplossing te bieden op deze vragen, hebben Dazure (productontwikkelaar van verzekeringen) en NNEK (aanbieder van beleggingsoplossingen) de handen ineen geslagen. Beiden hebben namelijk de ambitie om financiële rust te creëren voor klanten. Met hun nieuwe product ‘Beleg & Bescherm’, kunnen klanten hun toekomst beschermen door vermogen op te bouwen voor hun pensioen én zorgen ze dat hun dierbaren financieel beschermd mocht de belegger vroegtijdig komen te overlijden. Naast de belegging (een lijfrenterekening bijvoorbeeld) die via NNEK loopt, wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten om de belegging te beschermen. De overlijdensrisicoverzekering en de belegging worden jaarlijks op elkaar afgestemd. Stijgt de belegging, dan daalt het verzekerd bedrag. Daalt de belegging, dan stijgt het verzekerd bedrag. Een ideale oplossing om ervoor te zorgen dat de nabestaanden goed achterblijven.

 

ScildonStop met duurzaam beleggen!

Dennis van der Putten – Chief Sustainability Officer bij Cardano

Overal om je heen wordt over duurzaamheid gesproken. Ook als we het over beleggen hebben. Maar zou duurzaam beleggen niet gewoon de norm moeten zijn? De samenleving, de economie en de manier van beleggen gaan door fundamentele transformaties. De regels, de doelen, de ideeën over hoe het moet: alles gaat veranderen. Ze zijn met elkaar verbonden. Een holistische benadering is cruciaal. Hoe het er over 10 jaar uitziet, weet niemand. Maar afwachten is geen optie. Tijdens deze sessie vertelt Dennis je op een boeiende wijze over de wereld van duurzaam beleggen en geeft daarnaast een toelichting bij een mooi voorbeeld van een holistische benadering van duurzaam beleggen. De mixfondsen van Cardano en de samenwerking met Justdiggit maken namelijk integraal onderdeel uit van de beleggingsverzekering Scildon Easy B. De duurzame beleggingsfondsen vormen de basis en voor ieder afgesloten product investeren we in een project met als missie om Afrika te vergroenen en de aarde te laten afkoelen

 

Evi Van Lanschot, Wet Toekomst Pensioenen en de impact voor het nabestaandenpensioen

Hanneke Kroonenberg – Hoofd Kenniscentrum Van Lanschot Kempen, Bestuurslid FFP en Chris Zegers – managing Director Evi van Lanschot 

Hanneke Kroonenberg zal in deze praktijksessie ingaan op de Wet Toekomst Pensioenen en de impact voor het nabestaandenpensioen. Welke acties zijn er nodig voor de werknemer? Daarna zal Chris Zegers een korte toelichting geven op de ambities van Evi in de 3e pijler pensioenmarkt en waarom Evi ervoor gekozen heeft samen te werken met de financieel adviseurs. Deze informatiesessie biedt u de mogelijkheid uw kennis te verdiepen en geeft inzicht in de kansen die de WTP biedt voor pensioenadvies in de 3e pijler.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren